فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:10 Issue: 21, Fall- Winter 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پرستو علی زاده اقیانوس، مونا خبیری* صفحات 1-28
    هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر تدریس راهبردهای فراشناختی شنیداری از طریق تکنیک سایه بر درک شنیداری زبان آموزان وابسته و نابسته به زمینه بوده است. بدین منظور از بین 120 زبان آموز تعداد 85 زبان آموز زن با سطح زبان پیش متوسط و گروه سنی 18 تا 35 سال بر اساس نتایج به دست آمده ازآزمون PET انتخاب شدند.این زبان آموزان در آزمون گروهی شکلهای نهفته GEFT شرکت کردند که بر اساس نمرات کسب شده در آزمون و بر اساس سبک یادگیری به دو گروه آزمایشی وابسته به زمینه FD و مستقل از زمینه FI طبقه بندی شدند (49 FD/ 36 FI). زبان آموزان با هر دو سبک یادگیری/FI FD در دو کلاس مجزا به مدت 5 هفته (دو بار در هفته) تحت آموزش قرار گرفتند.  مهارت درک شنیداری از طریق تلفیق تکنیک سایه و راهبردهای فراشناختی به مدت 45 دقیقه در هر دو کلاس بصورت یکسان آموزش داده شد. نتایج آزمون متغیرهای غیروابسته t-test نشان داد که تفاوت معناداری در نمرات نهایی posttest بین دو گروه FD وFI وجود نداشته و در نتیجه تلفیق آموزش راهبردهای فراشناختی و تکنیک سایه می تواند برای همه زبان آموزان بدون توجه به سبک یادگیری ادراکی آنها (وابسته / نابسته به زمینه) مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: وابسته، نابسته به زمینه، درک شنیداری، استراتژیهای شنیداری، راهبردهای فراشناختی شنیداری، تکنیک سایه
  • عاطفه امینی، پرویز مفتون* صفحات 29-48

    این نظریه توسط لافر وهالستاین در سال 2001 مطرح شد که اشتغال ذهنی را مبتنی بر میزان سه مولفه (ضرورت و جستجو و ارزیابی) واژگان در طی یک فعالیت زبانی میداند. از نظر آنها هر چه درجه این سه مولفه یا میزان اشتغال ذهنی بالاتر باشد میزان به خاطر سپردن و یادگیری لغات بیشتر خواهد بود. بدین منظور 64 زبان آموز ایرانی پس از عملکردشان در آزمون تعیین سطح پت برای این تحقیق انتخاب شدند. سپس به دو گروه جیگ ساو (گروه A) و اینفورمیشن گپ (گروه B) تقسیم شدند و بطور تصادفی در آنها برگزیده شدند. در واقع تحقیق حاضر به دنبال پژوهش در این مساله است که کدامیک از فعالیت های اشتغال ذهنی, اینفورمیشن گپ یا جیگ ساو تاثیر بیشتری در یادگیری (سپردن در حافظه کوتاه مدت) و به خاطر سپردن واژگان (ذخیره در حافظه بلند مدت) دارد.این در حالی است که درجه اشتغال ذهنی جیگ ساو بالاتر از اینفورمیشن گپ است. محقق در طول 10 جلسه صد لغت را آموزش داد و نهایتا با یک پس-آزمون فوری , بلافاصله پس از اتمام تسک و یک پس-آزمون بعد از یک ماه میزان موفقیت گروه ها بررسی کرد. نتایج حاصل این تحقیق نشان داد که گروه A یعنی جیگ ساوکه اشتغال ذهنی بیشتری داشته اند در پس آزمونهای فوری موفقتر عمل کردند .اما در پس آزمونی که بعد از یک ماه برگزار شد هر دو گروه نتایج نزدیکی به هم داشته اند. در واقع در این تحقیق نظریه لافر وهالستاین بطور نسبی تایید شد.

    کلیدواژگان: اشتغال ذهنی، اینفورمیشن گپ، جیگ ساو، یادگیری لغت
  • نادر اسدی آیدین لو، میترا تقی نژاد* صفحات 49-71
    این مطالعه به بررسی رابطه بین درک خواندن زبان اموزان ایرانی، میزان دانش واژگانی و پوشش واژگانی متن در ژانرهای روایی و استدلالی می پردازد. بدین منظور 120 دانشجوی  مرد و زن بر اساس ازمون نلسون از میان دانشجویان دانشگاه ازادواحد تالش انتخاب شدند. تست نلسون به مظور همگن سازی دانشجویان در مهارت خواندن گرفته شد. سپس محقق دانشجویان را با دو ازمون درک مطلب با ژانرهای استدلالی و روایی از لحاظ دانش واژگانی و پوشش واژگانی درهر متن مورد ارزیابی قرار داد. دانش وازگانی دانشجویان بوسیله لولز تست و پوشش واژگانی متن از طریق جدیدترین نوع پروفایل واژگان مورد اندزه گیری قرار گرفت. به منظور دستیابی به میزان رابطه بین متغیرها رابطه پیرسون مورد استفاده قرار گرفت. نتایج به دست امده از تحلیل ها نشانگر رابطه چشمگیری میان درک مطلب در ژانرهای مختلف , دانش واژگانی و پوشش وازگانی متن بود.
    کلیدواژگان: درک خواندن، دانش واژگانی، پوشش واژگانی متن، ژانر روایی، ژانر استدلالی
  • سپیده برنجی، مهناز سعیدی* صفحات 72-96
    آموزش با تکنولوژی همه افراد با علایق یکسان را دور هم جمع می کند. این متد باعث می شود که دانشجویان به راحتی و بدون رودربایستی به آموزش زبان بپردازند. این تحقیق تاثیر آموزش با تکنولوژی را روی پشتوانه ادراکی-شناختی،عملکردتحصیلی وانگیزه درکلاسهای زبان خارجی مورد بررسی قرار داده است. با استفاده از روش تحقیق شبه تجربی، 80 دانشجو از دو کلاس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسکو به عنوان گروه آزمایش و کنترل انتخاب شدند. تلگرام به عنوان ابزار اموزش در گروه آزمایش و روش تدریس سنتی در گروه کنترل مورداستفاده قرارگرفت. برای تعیین میزان پشتوانه ادراکی-شناختی، روش تحقیق قوم نگاری انتقادی به کار گرفته شد و برای تعیین میزان انگیزه در هر دو گروه پرسشنامه CIS در آخر ترم به دانشجویان داده شد و نمره میانگین برای هر دو گروه محاسبه شد. علاوه بر این برای مقایسه عملکرد تحصیلی دانشجویان، نمره میانگین در امتحان آخر ترم مورد بررسی قرار گرفت. تی تست نمونه مستقل برای مقایسه میانگین ها استفاده شد. نتایج نشان داد که دانشجویان در گروه آزمایش با توجه به پشتوانه ادراکی-شناختی،عملکرد تحصیلی وانگیزه خیلی موفق تر از دانشجویان درگروه کنترل بودند. پیشنهاد می شود برای موفقیت هر چه بیشتر دانشجویان دست اندرکاران آموزشی استفاده ازتکنولوژی در آموزش را در نظر داشته باشند.
    کلیدواژگان: عملکرد تحصیلی، یپشتوانه ادراکی-شناختی، انگیزه، آموزش با تکنولوژی
  • لطف الله کریمی*، معصومه طورجی راغب صفحات 97-114
    ماهر شدن در ایجاد پیوستگی و ارتباط در نگارش کار سادهای نیست. یاد کیرندگان باید مسیر های طولانی و نا هموار همچون تمرین تلخیص نگاری را را جهت نیل به این مقصود طی کنند. هدف از این پزوهش بر رسی اثر تلخیص نگاری بر نوشتن یک متن منسجم بود. بدین منظور روش تحقیق کاملا آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون گروه کنترل بکار گرفته شد. جهت انجام آزمایش 40 نفر دانش آموزدختر دردبیرستان فاطمه زهرا در کبودر آهنگ ، یکی از شهرهای استان همدان در ایران، به روش نمونه گیری دو مرحله ایانتخاب شدند. برخی ساختارهای دستوری مانند معلوم و مجهول، قضایای کوته شده، و فرم های مختلف افعال به زبان انگلیسی در طی دوازده جلسه به گروه کنترل آموزش داده شد. اما گروه آزمایشی از  یک برنامه درسی متشکل ازدوازده جلسه تلخیص نگاری بر خوردار بود. جهت تحلیل داده ها که از راه پیش آزمون و پس آزمون بدست آمده بود، از تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته های پزوهش نشاهن داد که مشارکت جویان در گروه آزمایشی نسبت به آ نهای که در گروه کنترل بودند از عملکرد بهتری در تولید متون منسجم و با کیفیت بر خوردار بودند. نتیجه ای که می توان گرفت این است که آموزش تلخیص نگاری، به عنوان یک مهارت اساسی، می تواند توانایی نگارش را بهبود بخشیده و فرصت های بیشتری برای دانشجویان در جهت استفاده از ادوات ارتباطی فراهم کرده و در نتیجه متون منسجم تری را تولید کنند.
    کلیدواژگان: تلخیص نگاری، متن منسجم، زبان آموزان ایرانی
  • حمید مرعشی*، ندا احمدی صفحات 115-142
    تحقیق حاضر پژوهشی برای بررسی کاربرد سخن کاوی نقادانه توسط معلمین زبان انگلیسی در ایران در حین تدریس زبان است. بدین منظور، بعد از مطالعه منابع موجود در این زمینه پرسشنامه ای متشکل از 27 سوال طراحی شده و بین 120 نفر از معلمین زبان انگلیسی در چند آموزشگاه زبان در تهران پخش شد. بدین ترتیب در طی فرایند آماری مشخص، ابتدا پایایی پرسشنامه محاسبه شده و سپس روایی ساختاری آن از طریق تحلیل فاکتور مشخص شد. متعاقب محاسبات روایی، مقایسات درون گروهی (با توجه به عوامل جمعیتی جنسیت، سن و تحصیلات) انجام شد و نحوه پاسخگویی زیرگروه های مختلف نمونه 120 نفری بررسی گشت. پیامدهای کاربرد چنین ابزاری میان معلمین زبان انگلیسی و همچنین پیشنهاداتی برای مطالعات بعدی در مقاله بحث شده اند.
    کلیدواژگان: آموزش زبان، سخن کاوی نقادانه، عملکرد معلمین
  • مینو شاه محمدی، ناصر غفوری* صفحات 143-158

    گفتمان آکادمیک همواره مورد توجه زبان شناسان، به ویژه در حوزه های انگلیسی با اهداف ویژه و تجزیه و تحلیل کلام بوده است. ترغیب به عنوان بخشی از ساختار فن بیان در نوشتار آکادمیک، از طریق استفاده ار وجه نما ها حاصل می گردد. تحقیق حاضر با استفاده از روش تحقیق توصیفی به مقایسه فراوانی وجه نما ها و نحوه توزیع آنها در دو کتاب در حوزه زبانشناسی کاربردی به زبان انگلیسی با نویسندگان انگلیسی زبان بومی و غیر بومی ایرانی می پردازد. مدل تجزیه و تحلیل کوویرک (1985) به عنوان چهارچوب نظری جهت تشخیص و تعیین انواع مختلف افعال وجهی معرفتی و الزامی مورد استفاده قرار گرفت. فراوانی انواع افعال وجهی در هر یکصدهزار واژه در دو متن تعیین و معنی دار بودن تفاوت آنها در دو کتاب از طریق روش آماری آزمون مجذور خی محاسبه گردید. نتایج بدست آمده تفاوت معنی داری در میزان استفاده نویسندگان از وجه نماها (هم معرفتی و هم الزامی) بطور کلی در دو کتاب نشان نداد اما تفاوتهای معنی داری در توزیع و بکار گیری انواع متفاوت وجه نماها در دو کتاب دیده شد. نتایج با توجه به عدم آگاهی کافی نویسندگان ایرانی از قواعد فن بیان انگلیسی مورد بحث قرار گرفته و فواید آموزشی بسیاری برای دستاندرکاران آموزش زبان انگلیسی و تهیه و تدوین فصول درسی بست آمد.

    کلیدواژگان: گفتمان آکادمیک، وجهییت معرفتی، وجهیت الزامی، افعال وجهی
  • سمانه تیموریان، ماندانا یوسفی* صفحات 159-183
    این مقاله فرایندهای شناختی در ترجمه شفاهی را از طریق به کار گیری پروتوکل تفکر با صدای بلند در بین مترجمان ایرانی مورد بررسی قرار داده است. شرکت کنندگان در این پژوهش شامل دو گروه مترجمان حرفه ای و غیر حرفه ای بودند که از طریق تست مهارت زبانی نلسون انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها٬ از پروتوکل خواندن با صدای بلند ٬ مصاحبه پس گرا و تست ترجمه فارسی به انگلیسی استفاده شد. سپس٬ فرایندهای شناختی به کار گرفته شده توسط مترجمان تعیین و تفاوت معنادار بین دو گروه مترجمان با توجه به این فرایندها با استفاده از آزمون خی دو محاسبه شد. نتایج بیانگر این مساله بودند که هر دو گروه مترجمان از روندهای مشابهی استفاده کردند و بین آنها تفاوت معناداری در سطح درک مطلب٬ روندهای حافظه و حل مساله وجود ندارد. به هر حال٬ در سطح توجه بین دو گروه مترجمان تفاوت معناداری مشاهده شد. نتایج این پژوهش می تواند مدرسین کلاسهای ترجمه را در زمینه مفهوم توانایی های ذهنی آگاه سازد و برای بهبود روند ترجمه در دانشجویان و مترجمین مفید باشد.
    کلیدواژگان: روانشناسی شناختی، ترجمه شفاهی، پروتوکل تفکر با صدای بلند، مصاحبه پس گرا
  • آرمان تونی، ژاله حساس خواه*، پرویز بیرجندی صفحات 184-225
    این مرور سیستماتیک میزان اثرپذیری دو بعد از مهارت کلامی-صحت و روانی-را در ارتباط با روش های آزمون شده در بین دانشجویان زبان انگلیسی ارزیابی میکند. پس از بررسی مجموع 74 گزارش تحقیقاتی، این مرور روابط بین متغیرها را در 14 تحقیق مورد مطالعه قرار داد. بطور خاص، این تحقیق، مروری آماری از 67 اندازه اثر (با 95% حاشیه اطمینان) از مطالعاتی است که بین سالهای 2006 الی 2016 بر روی 890 دانشجو انجام شده بودند. تحلیل داده ها نشان میدهد که در 77% آزمایشات، شرکت کنندگان پیشرفت معناداری در صحت کلامی و در 63% آزمایشات، پیشرفت معناداری در روانی کلام نسبت به روش های معمول نداشته اند. علاوه بر این، نتایج حاصل از اثرات عوال محیطی نشان میدهد که زبان آموزان سطح پایه پیشرفت بهتری در صحت و روانی نسبت به سطوح دیگر داشته اند. این تحلیل همچنین نشان میدهد، از بین روش های آزمایش شده، مصاحبه و تمرینهای دوسویه بیشترین اثر را بر روی صحت داشته است و این در حالی است که مصاحبه بر روی روانی نیز اثر مثبت داشته است. علاوه بر این موارد، جزییات و توضیحاتی در خصوص متغیرهایی که نتیج معناداری نداشته اند و همچنین ارزیابی کیفی تحقیقات گذشته و پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی ارایه شده است
    کلیدواژگان: مهارت کلامی، صحت، روانی، دانشجویان زبان انگلیسی، تحلیل سیستماتیک
  • نسرین یوسفی، مرجان وثوقی*، مینو عالمی صفحات 226-248

    راهبرد های ایجاد انگیزه از سوی مدرسان غالبا در کلاس های درس زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی مکررا استفاده می شود، لیکن درک زبان آموزان از آن راهبرد ها به اندازه کافی مورد بررسی قرار نگرفته است. همچنین، مطالعات کافی در باره تفاوت ها و شباهت های بین زبان آموزان با مهارت های گوناگون در این باره کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا، در تحقیق حاضر، این موضوع بر روی دو گروه از زبان آموزان با دو رده مهارت زبانی پایین و بالا مورد توجه قرار گرفت. از دو گروه زبان آموز با مهارت زبانی پایین (50 نفر) و بالا (50 نفر) در این مطالعه اطلاعات جمع آوری گردید. در ابتدا، با استناد به نظرات استخراج شده از محققان و صاحبنظران موجود و ادبیات تحقیق یک پرسشنامه با مقیاس لیکرت تهیه شد که در آن با استفاده از گویه های ایجاد انگیزه توسط معلمان زبان انگلیسی از مطالعه الشهری سوالاتی برگرفته و به پرسشنامه افزوده شد. این پرسشنامه سپس در میان زبان آموزان با رده های مهارتی متفاوت (بالا و پایین)  که در سه آموزشگاه زبان مختلف در تهران به تحصیل مشغول بودند اجرا شد. برای بررسی تفاوت های بین دو گروه  زبان آموز از آزمون غیرپارامتریک من ویتنی یو  با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس نسخه (23) استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه بر اساس میانگین کل رتبه های محاسبه شده در راستای مقایسه زبان آموزان نشان داد که بدون در نظر گرفتن هر یک از مقیاس های جداگانه در پرسشنامه، به طور کلی، آنهایی که مهارت زبانی بیشتری داشتند، در سطح معناداری درک کمتری از راهبرد های ایجاد انگیزه نسبت به گروه پایین تر داشتند.در مقابل، در مقیاس های مورد ارزیابی در این تحقیق،  تنها در مقیاس"جو کلاس درس"، مشخص شد که  زبان آموزان با مهارت کمتر از راهبرد های انگیزشی مربوط به این مقیاس درک بالاتری داشتند. یافته های این پژوهش به نقش آگاه سازی مدرسان زبان از درک راهبرد های انگیزش دهنده شان برای زبان آموزان با سطوح مهارتی مختلف دارای فواید مثبتی می تواند باشد.

    کلیدواژگان: انگیزه بیرونی، انگیزه درونی، زبان آموزان با مهارت زبانی بالا و پایین، ادراک، راهبردهای ایجاد انگیزه
|
  • Parastoo Alizadeh Oghyanous, Mona Khabiri * Pages 1-28
    This study aimed to compare the effect of teaching metacognitive listening strategies through shadowing activity on the listening comprehension of field-dependent (FD) and field-independent (FI) EFL learners. Since the researcher had access only to female participants,85 female EFL learners from a language institute in Tehran, at the pre-intermediate level of proficiency with the age range of 18-35 were selected out of the initial 120 participants based on their performance on a piloted PET. The Group Embedded Figures Test (GEFT) was administered to the selected participants in order to categorize them into the two experimental groups (49 FD and 36 FI). The participants including both FD and FI sat in several classes. During a five-week instruction period (twice a week), both groups practiced listening comprehension for 45 minutes through a combination of shadowing activity, and metacognitive strategy instruction with no difference in treatment. The results of the independent samples t-test demonstrated that there was no significant difference between listening posttest scores of FI and FD groups. Therefore, it was concluded that metacognitive strategy training coupled with shadowing activity could be equally beneficial in terms of listening proficiency for all students regardless of their perceptual tendency (FD/FI). The findings of the present study have implications for language teachers regarding metacognitive strategy training and listening comprehension enhancement.
    Keywords: field-dependent, independent, Listening comprehension, Listening strategies, Metacognitive strategies, shadowing
  • Atefeh Amini, Parviz Maftoon * Pages 29-48

    The present study investigated whether word learning and retention in a second language are contingent upon a task's involvement load, i.e., the amount of need, search, and evaluation the task imposes. Laufer and Hulstijn (2001) contend that tasks with higher degrees of these three components induce higher involvement load, and are, therefore, more effective for word learning. To test this claim, 64 Iranian intermediate EFL learners were selected based on their performance on the Preliminary English Test (PET). The participants were randomly assigned to two equal groups. Each group completed different vocabulary learning tasks that varied in the amount of involvement they induced. The tasks were jigsaw task (Group A) and information gap task (Group B). During the ten treatment sessions, recall and retention of the 100 unfamiliar target words were tested through immediate and delayed posttest. Data were analyzed using repeated measure ANOVA. The results indicated that learners benefited more from jigsaw task with higher involvement load. This study supported the Involvement Load Hypothesis, suggesting that higher involvement induced by the task resulted in more effective recall; however, no significant difference was observed between the two tasks in the retention of the unknown words.

    Keywords: involvement load, information gap task, jigsaw task, vocabulary learning
  • Nader Assadi Aidinlou, Mitra Taghinezhad Vaskehmahalleh * Pages 49-71
    This study explored the relationship between EFL learners’ vocabulary size, lexical coverage of the text and reading comprehension texts (narrative & argumentative genres). To this end, 120 male and female out of 180 students studying at Talesh Azad University were selected based on their performance on the Nelson Proficiency Test. A Nelson reading proficiency test was also administered in order to check the homogeneity of the learners in their reading proficiency. After that, the researcher administered reading comprehension tests with narrative and argumentative genres in order to find the lexical coverage and vocabulary size for such reading tests. Learners' Vocabulary size was measured by the Levels Test, while their lexical coverage was measured by the newest version of Vocabulary Profile. In order to probe any significant relationship between the variables of the study, Pearson Correlationwas run. Results of the study showed that there was a strong relationship among vocabulary size, text coverage, and reading comprehension test at different genres.
    Keywords: reading comprehension, vocabulary size, lexical coverage, narrative genre, argumentative genre
  • Sepideh Berenji, Mahnaz Saeidi * Pages 72-96
    Technology mediated learning brings together the users with shared interests. This method makes learners informally engaged in language learning. This study intended to investigate the effect of technology mediated instruction on cognitive scaffolding, academic performance and motivation. Employing a quasi-experimental research, 80 learners from two intact classes at Islamic Azad University, Osku Branch were selected as the experimental and control groups. Telegram as a tool was used in the experimental group, while the control group received traditional way of instruction. Critical ethnography approach was implemented to consider the amount of cognitive scaffolding. To measure the students’ motivational level in both groups, Course Interest Survey (CIS) was administered at the end of the semester. The total average score for each group was calculated. To compare students’ academic achievement, their average scores in the final academic test were considered. An Independent samples t-test in was used to compare the mean scores. The results indicated that technology mediated learning brought about cognitive scaffolding and the students in the experimental group outperformed the control group in terms of motivation and academic achievement. The results of the study suggest that to bring about academically successful students, practitioners should use technology mediated instruction.
    Keywords: Academic Achievement, cognitive scaffolding, motivation, technology mediated instruction
  • Lotfollah Karimi *, Ma’Soomeh Touraji Regheb Pages 97-114
    Being expert in establishing cohesion and coherence in writing is not an easy task. The EFL learners are to pass through very long, uneven paths such as précis exercise to achieve this skill. The present study was launched to explore the effect of précis writing on the creation of a compact text. To this end, a true-experimental method of research with the pretest-posttest control design was employed. Via double-stage sampling, 40 female students were selected at Fatemeh-al-Zahra High School in Kabutarahang, Hamedan, Iran. The control group was taught some grammatical structures such as active and passive voices, reduced adjective clauses, and different tenses in English during twelve sessions; while the experimental group received a lesson plan consisting of twelve sessions of précis writing. To analyze the data collected via pretest and posttest, analysis of covariance (ANCOVA) was run. The findings of the study indicated that the participants in the experimental group performed better in producing cohesive and qualified texts than those in the control group. The conclusion drawn was that teaching précis, as a basic skill, can improve the writing ability and provide the students with more opportunities to utilize the cohesive devices and consequently produce more cohesive pieces of text.
    Keywords: précis writing, cohesive text, Iranian EFL learners
  • Hamid Marashi *, Neda Ahmadi Pages 115-142
    The present study was an attempt to investigate to what extent Iranian EFL teachers practice critical discourse analysis in the English language classroom during their teaching. To reach this aim, a 27-item questionnaire was designed and administered among 120 male and female Iranian English teachers in different language schools in Tehran. Following descriptive statistics through which the mean, standard deviation, and reliability of the questionnaire were calculated,a factor analysis was conducted to assess the construct validity of the designed questionnaire.The results of the statistical analysis clearly demonstrated the validity of the designed questionnaire.Once validated, certain within group comparisons (with respect to the demographic factors of gender, age, and educational degree) were conducted to see how the different demographic subsets of the sample responded to the questionnaire. The study also discusses the implications of such measurement for ELT and points out a number of suggestions for further study.
    Keywords: ELT, Critical Discourse Analysis, teachers’ practices
  • Minoo Shahmohammadi, Nasser Ghafoori * Pages 143-158

    Academic discourse has always been the focus of many linguists, especially those who have been involved with English for Academic Purposes (EAP) and discourse analysis. Persuasion, as part of rhetorical structure of academic writing, is partly achieved by employing modality markers.  Adopting a descriptive design, the present study was carried out to compare the use of modality markers in terms of frequency and their categorical distribution in two academic books, written in English, in the field of Applied Linguistics by native English and non-native Iranian authors.  Quirk, Greenbaum, Leech, and Svartvik’s (1985) model of modality was employed as an analytical framework to identify the type of modal verbs. The frequency of different types of modal verbs was calculated per 100000 words and the significance of difference in their distribution was checked through Chi-square nonparametric inferential statistics. The results of the statistical analyses did not show any significant difference in the overall distribution of modality (both epistemic and root) markers.  However, significant differences were observed in the categorical distributions of modal verbs in two corpora. The results were attributed to the non-native writers’ lack of awareness of the conventional rules of English rhetoric, and the lack of explicit instruction in this field. The findings could offer pedagogical implications for those involved in syllabus design and materials development in general and English writing courses in particular.

    Keywords: academic writing, Discourse Analysis, epistemic modality, root modality
  • Samaneh Teimooriyan, Mandana Yousefi * Pages 159-183
    This study examined the cognitive processes in interpretation through employing Think-aloud Protocols (TAPs) among Iranian translators. The participants included 10 professional and nonprofessional translators selected through Nelson Proficiency Test. TAP and retrospective interview were used as the major instruments in order to collect the data from self-reports protocols. In order to assess the translators' mind activity in the flow of interpretation, they were administered a translation test of approximately 150 words concerning a general subject. Then, the applied cognitive processes (attention, comprehension, memory processes, and problem solving) by the participants were determined and examined. Also, for identifying the significance of differences between the translators concerning the cognitive processes, a chi-square nonparametric test was run. Analyzing the translators' performance during think aloud activity of interpretation revealed that both professional and nonprofessional translators have used the same cognitive processes and the results of the chi-square test revealed there was no significant difference between them at the level of comprehension, memory processes, and problem solving. However, significant difference was observed at the attention level. The findings can help the instructors to become aware about mental abilities and are beneficial for students and translators to improve their translation ability.
    Keywords: cognitive psychology, interpretation, Think-aloud Protocol, retrospective interview
  • Arman Toni, Jaleh Hassaskhah *, Parviz Birjandi Pages 184-225
    This meta-analysis is an investigation into the impressibility of two dimensions of the speaking skill, namely accuracy and fluency, in relation to the experimented treatments among Iranian EFL undergraduates. Having surveyed a collected bank of 74 research reports, the relationships among the variables in the 14 included studies were examined. More specifically, the analysis involved a statistical review of 67 effect sizes (at 95% CI) calculated from studies conducted between 2006 and 2016, including 890 participants. The analysis indicated that in 77% of the experimented treatments, the students performed as well as the students in the regular programs with no significant improvement in oral accuracy. The analysis also demonstrated that 63% of the treatments did not yield significant improvement in oral fluency in comparison with the regular instruction. Moreover, the synthesis of the effects of the contextual factors showed that low-level (i.e., elementary) learners experienced a better improvement in speaking performance. The analysis also revealed that, among the experimented treatments, dialogic tasks were most effective on oral accuracy while interviews were influential in promoting the students’ both oral accuracy and fluency. Finally, the quality of the study reports was analyzed and some directions for further research were suggested.
    Keywords: speaking, Accuracy, Fluency, EFL undergraduates, meta-analysis
  • Nasrin Yousefi, Marjan Vosoughi *, Mino Alemi Pages 226-248

    Motivation raising strategies are frequently used in English as a Foreign Language (EFL) classes; nevertheless, learners’ perceptions of such strategies used by language teachers have not sufficiently been explored. Also, there are not enough studies on differences and similarities between more and less proficient EFL learners regarding this issue. To scrutinize this topic, a groups of more (No=50) and less proficient EFL learners (No=50) participated in this study by completing to a validated, researcher-made questionnaire with a five-point Likert type format. Non-parametric Mann-Whiteny U test was run in the SPSS ver. 23 to check the differences between the two groups. The results of the study verified that, regardless of each individual scale in the utilized questionnaire, overall, the more proficient ones manifested significantly less perceptions on teachers’ motivation raising strategies based on the total estimated mean ranks compared with the less proficient learners.  However, within the surveyed scales, only in the classroom atmosphere scale, the results showed that the less proficient learners were more mindful of teacher strategies for motivation raising. The findings from this study have implications for motivation raising strategy instructions for a language classroom.

    Keywords: extrinsic motivation, intrinsic motivation, more, less proficient EFL learners, Perception, motivation raising strategy